קורס מאלתור למוצר | אבני 2017

21.10.2017 שתפו 

הי, למקרה שלא ידעתם, יותם גם מרצה במספר מקומות. הפעם לכבוד פתיחת שנת הלימודים האקדמית, כמה פרויקטים שליווה יותם בסימסטר שעבר, בקורס פרי פיתוחו.

יחד עם תלמידי עיצוב מוצר (שנים ג'-ד') במכון אבני יותם פירק את הערכים והסממנים השונים של המאולתר כסגנון עיצובי, תוך הדגמה מעבודותיהם של מעצבים מקצועיים אשר מנצלים את האיכויות האסתטיות והנרטיביות של הבלוי, המתוקן והמצוי. הקורס המשיך לחקר הקשת הרחבה של מצבי הביניים הנמתחת בין המאולתר למוצר המקצועי, כאשר המטרה הסופית היתה לעצב מוצר תעשייתי באופיו, אשר מכיל את "ערכי האלתור" או שואב השראה מאלתור קיים.

 

בפרויקט "כסף לבן ליום שחור" קבלה ים שדה השראה מאשה באוטובוס אשר השתמשה בטבעת שלה בשביל לשמור על הכרטיס. בניגוד לפתרון זמני שנתן את ההשראה, בקשה ים לייצר "סליק" של כסף למקרה חירום. השטר מקבל המוצר מעמד קישוטי, כל עוד אין הוא נדרש להיות שימושי.

 

ניר אייגר חקר את האלתור היומיומי של ניתוב הזרם בצינור ההשקייה לגינה בעזרת מחוות של האצבע וקיפול הצינור, לעומת ה"שפריצר" המתועש. דרך דקונסטרוקציה של המנגנון הוא יצר מוצר כלאיים הומוריסטי.

 

בתור מטייל וחובב בישול בטבע נחשף דניאל אשר לבעיה שאין ערכת תבלינים ייעודית לשטח, בכל טיול מאלתרים: טושים,קופסאות פלסטיק, שקיות וכו'. המוצר אשר הוא פיתח עושה שימוש במיחזור של בקבוק קוקה קולה סטנדרטי לפני ניפוחו ושימוש בפקק הסטנדרטי כראש מתחלף לשימושים שונים: מלחייה, שפריצר שמן וסכו"ם.

 

דוגמה לתהליך מחקר יוצא מן הכלל של ליאת ביטון. ליאת חיברה שאלון העוסק ב"שיפצורים" בצה"ל והעבירה אותו בין יחידת המילואים של בעלה. בעקבותיו היא זיהתה בעיה עם ההתקן למחסנית הצולבת, אשר בגלל בעיות בעיצובו מעדיפים החיילים לאלתר פתרונות משלהם. מחקר של אלתורים אלו הובילו אותה לעיצוב חדש ויעיל יותר.

 

המיתוס היווני על אטלס אשר נושא את העולם על כתפיו והאלמנט הארכיטקטוני "עמודי אטלס" אשר נוצר בהשראתו, שימשו את שרית מדמון אשר חקרה אלתורים שונים לייצוב שולחן מתנדנד כהשראה צורנית ונרטיבית למוצר מעוצב.

 

לדנה קדוש יש בעיה: אוסף משקפי השמש שלה גדל מעונה לעונה ופתרונות התלייה המאולתרים לא מספיק גמישים לכמות המשתנה. בתגובה היא ניצלה את הקורס לעיצוב מתלה גמיש, עשוי מפלסטיק וסיליקון יצוק אשר אף משמש כ"סליק" לתכשיטים.